Meerjarenonderhoudsplan tussen meeuwen en scootmobielen

Een meerjarenonderhoudsplan. Het klinkt een beetje abstract en dat is het misschien ook wel. Dat maakt het document echter niet minder belangrijk. Voor de Stichting Hervormd Gast- en Weeshuis in Katwijk hebben we zo’n meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opgesteld en dat was met een inspectie van 56 woningen en een kantoor een flinke klus.

De meeuwen bleken ook hier ‘toegeslagen’ te hebben. Een nest zorgde voor een kleine verstopping op een van de daken. Zoiets kan op langere termijn lekkage veroorzaken en dus moest het nest worden verwijderd. De vier gebouwen in het centrum van het vissersdorp (vlakbij de Nieuwe Kerk) hebben we niet alleen van buiten, maar ook van binnen geïnspecteerd. En betekende naar binnen bij de senioren die in het Gasthuishof wonen. Op zich is dat niet zo bijzonder, behalve dat we nu het interieur inspecteerden terwijl de bewoners gewoon thuis waren.

Karton en scootmobiel

En dat leverde enkele grappige situaties op. Een vrouwtje vroeg of we dan meteen even het karton konden meenemen. Onze verklaring dat we daar niet voor kwamen, maakte geen indruk. We hebben het maar meegenomen… Een andere bewoner troffen we aan in lichte paniek. Haar scootmobiel deed het niet meer en of we alstublieft konden helpen. Natuurlijk, even bellen met de helpdesk van de leverancier dan maar. Laten we zeggen dat we nu alles weten van een scootmobiel en dat je even achter een tas moet kijken als je de juiste knop niet kunt vinden. Scheelt je tien minuten zoeken…😉

Perfect overzicht

Het waren leuke afleidingen tijdens twee drukke dagen inspecteren. We zijn nu het MJOP definitief aan het maken. Kort gezegd komt het erop neer dat de stichting straks een perfect overzicht heeft van de bouwkundige staat van de woningen. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Met een dergelijk onderhoudsplan weet je namelijk precies welk onderhoud wanneer nodig is. Dat voorkomt dure ‘verrassingen’. Extra uitdaging was het feit dat zo’n 75 procent van het interieur (keuken, sanitair, etc.) al kortere of iets langere tijd geleden is vernieuwd. Dit wordt namelijk gedaan op basis van mutatie, dus voordat nieuwe bewoners het huis betrekken.

Het meerjarenonderhoudsplan is bijna klaar. We kunnen als TimeClock echter een totaalpakket aanbieden en ook de projectbegeleiding verzorgen bij de onderhoudswerkzaamheden. Deze kosten zijn als service meeberekend in het MJOP. Met de nadruk op service, want die keuze is uiteraard helemaal aan de stichting.

2017-07-07T13:42:42+01:00