Kennisbank

Bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring is aan te bevelen bij aan of verkoop van uw woning of bedrijfspand of bij oplevering van uw nieuwbouwwoning. De ervaren bouwkundige van REGIE Vastgoedmanagement voert een grondige visuele inspectie uit waarbij wordt gekeken naar de actuele bouwkundige en technische staat van uw woning of bedrijfspand inclusief bijbehorende installaties. De rapportage van REGIE Vastgoedmanagement is zeer uitgebreid met een overzichtelijke foto reportage en bijbehorende kostenraming voor direct noodzakelijke kosten en kosten op termijn (1-5 jr). De bouwtechnische keuringsrapporten van REGIE Vastgoedmanagement worden erkend door de NHG, Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) en alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen.

Aankoopkeuring

Bent u van plan om een woning, appartement of bedrijfspand aan te kopen dan is het verstandig om vooraf een aankoopkeuring door REGIE Vastgoedmanagement te laten uitvoeren. Met deze keuring krijgt u een goed beeld van de bouwtechnische staat van de woning en de te verwachten kosten op korte en langere termijn Hiermee staat u sterker in de onderhandelingen richting de verkoper. Als koper heeft u tevens een wettelijke verplichting (onderzoeksplicht) om vooraf zoveel mogelijk informatie te achterhalen en onderzoek te (laten) verrichten zodat u zekerheid heeft over de bouwkundige staat van de woning of bedrijfspand. Bent u te laat met het instellen van een onderzoek, dan kan dat verstrekkende financiële gevolgen voor eventuele “verborgen gebreken” en bijbehorende onvoorziene uitgaven. Verder zal de aansprakelijkheid richting verkoper zeer lastig te bewijzen zijn doordat u moet bewijzen dat deze verborgen gebreken of tekortkomingen voor de aankoop aanwezig waren. Het is daarom van belang dat u vooraf een bouwkundig onderzoek laat uitvoeren.

Verkoopkeuring

Wilt u uw woning, appartement of bedrijfspand binnenkort verkopen? Dan kunt u een zogenaamde verkoopkeuring laten uitvoeren. Deze bouwtechnische keuring is identiek aan de aankoopkeuring en versterkt tevens uw positie als verkoper. U toont hiermee aan wat de kwaliteit van de woning is en bent transparant over eventuele gebreken. Hiermee voldoet u grotendeels aan uw wettelijke meldingsplicht en kan eventuele onzekerheden bij kopers wegnemen.

Opleverkeuring

Wordt uw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd of moet er tussentijds naar uw woning worden gekeken? Kies voor de opleverkeuring van REGIE Vastgoedmanagement. Wij zorgen voor een probleemloze vooroplevering of eindoplevering. Tijdens de opleverkeuring wordt samen met u en de aannemer naar alle aspecten gekeken waar uw woning, appartement of bedrijfspand aan moet voldoen volgen de regels van het bouwbesluit en gemaakte afspraken. Tevens wordt gekeken naar eventuele gebreken en kwaliteit van afwerkingen. Hierbij kunt u denken aan een kras op het glas, ontbrekend kitwerk achter een rozet in de badkamer of onvoldoende afschot naar een afvoerputje. Tijdens de opleverkeuring worden alle gebreken en eventuele tekortkomingen door ons genoteerd in een proces verbaal van oplevering. Dit verbaal kan direct ter plaatse digitaal worden ondertekend door partijen en per email worden verstuurd.. Dit is zeer handig om achteraf na te kunnen gaan of alle punten hersteld zijn.

Meeloopkeuring

Indien u geen uitgebreide rapportage wilt maar wel deskundig advies bij een 1e of 2e bezichtiging kunt u kiezen voor onze meeloopkeuring. Met deze keuring krijgt alle noodzakelijke mondelinge informatie van de bouwkundige maar dient u zelf deze informatie te noteren. U krijgt vooraf een clipboard met een inspectieformulier waarop u eventuele gebreken met een kostenraming kunt noteren. Zo heeft u na de keuring een goed beeld van de bouwtechnische staat van de woning, appartement of bedrijfspand.

Bedankt voor het lezen

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen? Neem dan contact met ons op. Klik hier indien u meer informatie wilt hebben over de diensten van REGIE Vastgoedmanagement.

Verder lezen

Asbest

Leestijd: 3 minuten
Asbest is tot eind vorige eeuw veelvuldig toegepast in allerlei toepassingsgebieden en bezit een aantal goede eigenschappen: het is sterk, slijtvast, bestand tegen basen en zuren en hoge temperaturen en…
Lees verder

Belang bouwtechnische keuring

Leestijd: 2 minuten
Een bouwkundige keuring wordt ook wel een bouwtechnische keuring genoemd. Het wordt ten zeerste aangeraden om een bouwkundige keuring uit te voeren wanneer u van plan bent om een woning…
Lees verder

Offerte aanvragen

Wacht niet langer en vraag direct uw offerte aan bij REGIE Vastgoedmanagement d.m.v. ons offerte aanvraagformulier. U ontvangt binnen 24 uur reactie op uw aanvraag.