Kennisbank

Loodvervanger

De toepassing van kunststof materialen als waterdichte aansluiting van bouwkundige onderdelen wordt meer en meer toegepast in de bouw. Naast het feit dat zeer makkelijk is te verwerken speelt ook mee dat er meer en meer traditioneel (blad)lood wordt ontvreemd van gebouwen vanwege de hoge metaalprijs. Dit word maar al te vaak ontdekt nadat er sprake is van een lekkage op het dak.

Voordelen loodvervanger

Er zijn diverse voordelen te noemen voor toepassing van een loodvervanger. De belangrijkste voordelen t.o.v. traditioneel (blad)lood betreft:

  • Lichtgewicht
  • Zelfklevend (vulkaniserend)
  • Zeer makkelijk te verwerken
  • Zonder kloppen te vormen (dit is ook mogelijk met geribd lood)
  • Onschadelijk voor het milieu (deels achterhaald door recycling)
  • Niet interessant voor diefstal
  • Veroorzaakt geen ontsierende strepen (dit is ook mogelijk met patineerolie op lood)

Nadelen loodvervanger

Naast de diverse voordelen is er één sterk argument te noemen waarbij het traditionele (blad)lood (nu) nog de voorkeur geniet t.o.v. de loodvervanger. Doordat loodvervangers pas 10 jaar worden toegepast is er nog weinig over de duurzaamheid te zeggen. Lood daarentegen kan letterlijk honderden jaren mee en ca. 95% van het (blad)lood word gerecycled. Aangezien de technieken voortschrijden zal het vermoedelijk een kwestie van tijd zijn dat loodvervangers een grote opmars zal gaan krijgen in de bouw.

Bedankt voor het lezen

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen? Neem dan contact met ons op. Klik hier indien u meer informatie wilt hebben over de diensten van REGIE Vastgoedmanagement.

Verder lezen

Asbest

Leestijd: 3 minuten
Asbest is tot eind vorige eeuw veelvuldig toegepast in allerlei toepassingsgebieden en bezit een aantal goede eigenschappen: het is sterk, slijtvast, bestand tegen basen en zuren en hoge temperaturen en…
Lees verder

Belang bouwtechnische keuring

Leestijd: 2 minuten
Een bouwkundige keuring wordt ook wel een bouwtechnische keuring genoemd. Het wordt ten zeerste aangeraden om een bouwkundige keuring uit te voeren wanneer u van plan bent om een woning…
Lees verder

Offerte aanvragen

Wacht niet langer en vraag direct uw offerte aan bij REGIE Vastgoedmanagement d.m.v. ons offerte aanvraagformulier. U ontvangt binnen 24 uur reactie op uw aanvraag.