Diensten

MJOP Quickscan (Zakelijk)

Een MJOP quickscan kan u als VvE veel antwoorden geven. Naar schatting zijn er ca. 121.000 VvE’s in Nederland waarvan ca. 40% niet actief is! Veelal betreffen dit de kleinere VvE’s met 2 tot maximaal 9 appartementsrechten. Meer dan een kwart van de VvE’s heeft geen onderhoudsfonds of is pas minder dan een jaar bezig om een onderhoudsfonds te vormen en bij meer dan de helft van de VvE’s is het onderhoudsfonds onvoldoende. Dit zijn cijfers die er niet om liegen want een slapende of niet-actieve VvE kan voor eigenaren veel problemen opleveren. Het risico op achterstallig onderhoud is groot en u kunt dus uiteindelijk voor hoge kosten komen te staan. Het activeren van uw VvE is zelfs al wettelijk verplicht sinds 1 mei 2008. Goed onderhoud begint dus allereerst bij een actieve VvE maar daarnaast moet u als appartementseigenaar verplicht geld gaan reserveren voor het onderhoudsfonds. Maar hoeveel moet u reserveren?, welk onderhoud heeft prioriteit?, wanneer moet het worden uitgevoerd en tegen welke kosten?

Wat houdt een MJOP quickscan in?

Een MJOP quickscan geeft antwoord op bovenstaande vragen en is een goed(koop) alternatief voor de kleinere VvE’s waarbij er geen noodzaak is voor een uitgebreid plan. Na de bouwkundige inspectie wordt het onderhoudsplan opgesteld op (hoofd)groepen met een zichttermijn van 10 jaar. De planning geeft inzicht in eventueel achterstallig onderhoud, de onderhoudsactiviteiten, het uitvoeringsjaar van de werkzaamheden en de daaraan gerelateerde maandelijkse reservering voor het onderhoudsfonds. Er worden geen exacte hoeveelheden uitgerekend en er wordt geen rekening gehouden met de splitsingsakte. Hierdoor is de quickscan voor elke kleine VvE financieel haalbaar.

Waarom een MJOP quickscan?

  • Goed(koop) alternatief voor de kleinere Vve.
  • Helder overzicht op (hoofd)groepen met een bijbehorende planning.
  • Zichttermijn van 10 jaar.
  • Inzicht in het eventuele achterstallig onderhoud.
  • Berekent uw maandelijkse reservering.
  • Eenvoudig in excel bij te houden en aan te passen.
  • Meerwaarde voor uw woning, uitstraling en betere verkoop.

Bent u geïnteresseerd wat REGIE Vastgoedmanagement voor uw VvE kan betekenen neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

De diensten van REGIE Vastgoedmanagement

Bedankt voor het bekijken van deze dienst door REGIE Vastgoedmanagement. Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen? Neem dan contact met ons op. Klik hier indien u een offerte wenst aan te vragen.

Diensten uit dezelfde categorie

Conditiemeting (NEN 2767)

VvE, Zakelijk non-profit
De conditiemeting conform NEN 2767 is een methode om de conditie van bouw- en installatiedelen op objectieve en eenduidige wijze vast te leggen.
Meer informatie

MJOP

VvE, Zakelijk non-profit
Meerjarenonderhoudsplan. Per gebouw kunnen de onderhoudskosten daardoor sterk verschillen. Door planmatig onderhoud aan gebouwen te verrichten, kan de exploitatie van onderhoudskosten aanzienlijk worden verminderd.
Meer informatie

Technisch Beheer

Zakelijk non-profit
Door het opstellen van een goede visie op het planmatig onderhoud en het permanent monitoren van de staat van onderhoud van uw gebouw, zorgen wij ervoor dat uw onroerend goed haar waarde behoudt.
Meer informatie

Offerte aanvragen

Wacht niet langer en vraag direct uw offerte aan bij REGIE Vastgoedmanagement d.m.v. ons offerte aanvraagformulier. U ontvangt binnen 24 uur reactie op uw aanvraag.